úterý 14. prosince 2021

VEGAN perníčky


Recept je inspirovaný A co teda jíš, kamarádka Lenka ho jen lehce upravila :) 

-- Ingredience (cca 4 plechy) --
380g hladké mouky
100g hnědého cukru
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce perníkového koření
1 lžička jedlé sody
120g veganského margarínu
50ml javorového sirupu

Všechny sypké ingredience smíchejte. Uprostřed směsi pak udělejte důlek, do kterého vlijete sirup a povolený margarín. Vypracujte do hladkého těsta. Pokud by se moc drolilo, přikápněte trochu rostlinného mléka. Hotovou kouli zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto vyválejte na cca 3-4mm silnou placku a vykrájejte jednotlivé tvary. Ty opatrně vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech a pečte přibližně 10-15 minut. Perníčky je ale potřeba hlídat, aby se nepřichytily. Po upečení nechte vychladnout.

Polevu můžete vytvořit smícháním citrónové šťávy s moučkovým cukrem. Poměr si určíme sami tak, aby se nám s polevou dobře pracovalo – na kontury je lepší tužší, na výplně klidně řidší. Polevu si pak přendáte buď do zdobičky, anebo do obyčejného igeliťáku, kterému odstřihneme růžek. Pokud si to chcete ulehčit, můžete polevu koupit, prodává se i vegan verze :)




Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co