úterý 26. listopadu 2019

Rostlinná mléka

Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou k tradičnímu kravskému mléku, nabízející řadu zdravotních benefitů. Jsou lehce stravitelná, bohatá na živiny a často obsahují méně kalorií a tuku. Navíc si je můžete jednoduše vyrobit doma! Příprava trvá jen pár minut a výsledkem je čerstvé, chutné a zdravé mléko bez přidaných konzervantů a cukrů. Vyzkoušejte naše jednoduché recepty na ovesné, kešu a makové mléko a užijte si jejich přirozenou chuť a výhody. 


OVESNÉ MLÉKO
500 ml

60 g ovesných vloček
1 datle medjool (18 g)
450 ml filtrované vody
špetka soli

Ovesné vločky namočte alespoň na 30 minut do vlažné vody (můžete nechat i přes noc). Pak je propláchněte a nechte okapat. Nasypte je do mixéru společně s vypeckovanou datlí, špetkou soli a vodou a rozmixujte. Nakonec přeceďte přes plátýnko a přelijte do připravené láhve. Skladujte v lednici a spotřebujte ideálně do 3 dnů.

KEŠU MLÉKO
500 ml

100 g kešu
1 lžíce čekankového sirupu
450 ml filtrované vody
špetka soli

Kešu namočte do vlažné vody a nechte stát alespoň 6 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Druhý den zceďte zbylou vodu a kešu propláchněte. Nasypte je do mixéru společně se sirupem, špetkou soli a vodou a rozmixujte. Nakonec přeceďte přes plátýnko a přelijte do připravené láhve. Skladujte v lednici a spotřebujte ideálně do 3 dnů

MAKOVÉ MLÉKO
500 ml

50 g nemletého máku
1 datle medjool (18 g)
450 ml filtrované vody
špetka soli

Mák namočte do vlažné vody a nechte stát alespoň 6 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Druhý den zceďte zbylou vodu a kešu propláchněte. Nasypte je do mixéru společně s vypeckovanou datlí, špetkou soli a vodou a rozmixujte. Nakonec přeceďte přes plátýnko a přelijte do připravené láhve. Skladujte v lednici a spotřebujte ideálně do 2 dnů.


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co