středa 30. září 2020

Skvělá omáčka na špagety

Skvělá omáčka na špagety

Tenhle báječný recept vymyslela moje mamka. Je to úplný zavařovací guru a já mám od ní spíž plnou různých marmelád, zavařené zeleniny & dalších vychytávek. Tahle omáčka na špagety je tak výtečná, že se o recept na ni musíme podělit :) 

Protože až přijde den kdy se vám nebude nic chtít (a ten den rozhodně přijde :), přidáte do omáčky trochu červené čočky a česneku, uvaříte špagety a máte hotovo :) 

Skvělá omáčka na špagety

Na směs na špagety budete potřebovat:
(cca 10 sklenic, záleží na velikosti jakou máte)
2kg rajčat
1kg cukety
1kg paprik
750g cibule
1 jablko bez slupky (150g)
3 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
3ks hřebíčku
špetka skořice
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
20g cukru
25g soli
150ml vody
100 ml řepkového oleje

Rajčata, cukety, papriku, jablko i cibuli nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci si rozpalte řepkový olej, zesklovaťte cibuli, přidejte rajčata, cukety a papriku a ještě chvilku restujte. Přidejte jablko, cukr, sůl, ocet, vodu i veškeré koření (nové koření, pepř a hřebíček doporučuji dát v sítku, ať se ho pak můžete jednoduše zbavit) a celou směs povařte zhruba půl hodiny, do úplného změknutí.

Ještě horkou směs nalejte do sklenic a 20 minut sterilizujte.

Skvělá omáčka na špagety

Na 3 porce špaget budete potřebovat:
300g špaget
1 sklenici směsi (330ml)
1 stroužek česneku
180ml vody
1 lžíce řepkového oleje

Česnek nakrájejte nadrobno a nechte rozvonět na rozpáleném oleji. Do hrnce vyklepněte směs, sklenici do poloviny naplňte vodou, pořádně protřepte a obsah vylejte do hrnce. Přidejte čočku a povařte cca 15 minut. Mezitím si uvařte špagety podle návodu na obalu. Směs vmíchejte do špaget, podávejte posypané vegan parmezánem a pokud máte rádi, tak i s polníčkem, nebo jinými listy :) 

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co