středa 1. dubna 2020

Pappardelle s houbami & tymiánem

vegan recepty

Recept na tyhle pappardelle jsem objevila na pinterestu. Jsou jednoduché, chutné & rychle hotové. Hned jsem si je zamilovala. Pokud doma nemáte nasušené houby od maminky jako já, můžete použít třeba hlívu.

SUROVINY (4 porce):
500g těstovin pappardelle
1 větší cibule (110g)
2 hrrsti sušených hub (30g)
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky chilli
1 lžička balsamica
2 lžíce margarínu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Sušené houby propláchnete vroucí vodou, dejte do většího hrnku a zalejte tak, aby zůstaly ponořené. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek a nechte rozvonět. Přidejte houby vč. nálevu, osolte, přidejte vše koření, tomatovou pastu, balsamico a margarín, osolte a opepřete. Nechte podusit zhruba 10 minut. V mezičase si uvařte podle návodu pappardelle. Do omáčky přidejte smetanu a nechte ještě 2 minuty provařit. Nakonec do hotové omáčky zamíchejte pappardelle. Podávejte s rukolou a veganským sýrem.

ŽIVINY (1 porce):
573 kcal
protein 18,5g
sacharidy 95,1g
tuky 12g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co