V období adventu není nic lepšího, než byt provoněný pečením. A pokud se vám zrovna do žádného velkého pečení nechce, udělejte si skořicové šneky. Příprava trvá pár minut a vůně i chuť je absolutně geniální.
-- Ingredience (20 kousků) --
balení listového těsta 275g
2 jablka 290g
1 lžička skořice
ovesná smetana na potření
Začněte tím, že troubu rozehřejete na 180°C. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Nastrouhaná jablka rozprostřete na plát listového těsta cca do 2/3 šířky, po délce naopak rozprostřete jablka až ke krajům. Rovnoměrně je posypte skořicí. Těsto srolujte. Ostrým nožem roládu nakrájejte na kolečka o šířce cca 1,5 cm a ta vyložte na plech vyložený pečícím papírem. Pomašlujte ovesnou smetanou a pečte v rozehřáté troubě na 30 minut. Nejraději je mám teplé, ale ke kávě jsou skvělé i studené :)
No, tak toto je presne recept pre mňa 😍 V poslednej dobe mám toho strašne veľa a na nejaké pečenie, ktoré by doplnilo atmosféru Vianoc, absolútne nemám čas, no predsa by som si popoludnia (i keď sú strávené prácou pri notebooku) rada spríjemnila nejakou dobrotou. A toto je priam dokonalé — minimum prípravy, hotové za chvíľku, ale už len z fotiek vidieť, že musia chutiť dokonalo. Takže veľmi veľmi ďakujem!
OdpovědětVymazatSIMPLYBERENICA — INSTAGRAM — NOVÝ ČLÁNOK: Udržateľné a etické vianočné balíčky pre každého
Skořicoví šneci s jablky zní naprosto lahodně! Miluji kombinaci skořice a jablek, hlavně teď v chladnějších dnech, kdy podobné recepty krásně zahřejí. Takové pečení je ideální na rodinné víkendy. Když vyrážím na výlety do přírody, často si peču podobné pochoutky s sebou. A pro outdoorové vybavení se vždy podívám na Armik.cz, kde mají vše potřebné pro pohodlné a bezpečné výpravy :)
OdpovědětVymazat