středa 18. března 2020

Brownies z červené řepy

vegan recepty

Na sladké moc nejsem, ale dobrým brownies nikdy nepohrnu😊. A tenhle recept, inspirovaný Kitchen story je prostě báječný. Brownie je krásně vláčný a dokonale čokoládový. U výběru marmelády nezapomeňte na to, že želatina není vegan a vyberte si raději variantu s pektinem. Já mám rybízovou marmeládu od maminky, která používá na výrobu želírovací cukr.

SUROVINY (8 kousků):
1/2 jablka (75g)
2 střední řepy (350g)
60 ml vody
150g třtinového cukru
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

NA POSYP:
50g rybízové marmelády

vegan recepty

Nejprve si uvařte řepu doměkka. Nechte vychladnout a pak ji společně s jablkem nastrouhejte. Vodu smíchejte s lněným semínkem a nechte chvilku odležet, vytvoří strukturu podobnou vejci. Přidejte společně s mletými ořechy a cukrem do směsi a důkladně promíchejte. Rozehřejte troubu na 180°C.

V další misce si promíchejte suché složky, tedy mouku, kakao a prášek do pečiva. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s kokosovým olejem. Přidejte ke směsi, důkladně promíchejte a nakonec přidejte i suchou složku. Znovu promíchejte, nalejte do formy a dejte péct cca na 50 min. Po upečení nechte vychladnout než vyklopíte z formy. Pak potřete marmeládou a posypte ořechy.

ŽIVINY (1 porce):
414 kcal
protein 6,5g
sacharidy 28,6g
tuky 30,5g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co