100 g 85% čokolády
40 g kokosového oleje
20 g čekankového sirupu
50 ml kokosového mléka
špetka soli
Jako úplně první věc musíte upéct batátu. Ideální je si ji udělat třeba večer předem, ale stačí přímo v daný den, jen počítejte s tím, že se bude hodinu péct a pak chvilku chladnout. Propíchejte jí na několika místech vidličkou a dejte péct na 180°C. Cuketu oloupejte, nastrouhejte do misky, přidejte špetku soli a nechte jí pustit vodu. V mezičase si smíchejte suché suroviny, tedy xylitol, mouku, karob, kypřící prášek a špetku soli. V druhé nádobě si smíchejte olej s vodou a citrónovou šťávou. Obsah obou nádob smíchejte. Vymačkejte z cukety všechnu přebytečnou vodu a přidejte ji ke směsi. Důkladně promíchejte a začněte plnit cupcakovské košíčky. Pečte je cca 20 minut na 180°C.
Na krém si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem ve vodní lázni. Oloupejte batátu, nakrájejte ji na kostičky a hoďte do mixéru. Přidejte rozpuštěnou čokoládu, čekankový sirup, kokosové mléko a špetku soli. Důkladně promixujte a dejte na chvilku do lednice. Poté co spodek cupcakes vystydne, nanášejte krém dle vašich možností - pokud máte cukrářskou plničku, použijte tu, jinak použijte stejně jako já dvě čajové lžičky. Vršek cupcakes ozdobte čerstvým ovocem a oříšky.
Žádné komentáře
Okomentovat