Recept na tuto báječnou tomatovou polévku mám od maminky. Takže jistě chápete, že je prostě nejlepší :) Skvěle se hodí do letních dní a můžete ji osvěžit troškou bazalkového pesta.
SUROVINY (2 porce):
1 cibule (60g)
1 konzerva krájených rajčat (400ml)
60g červené čočky
zeleninový vývar
2 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce hladké mouky
cukr, sůl, ocet
řepkový olej
Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přihoďte bobkový list, nové koření, pepř a tymián a nechte na oleji rozvonět. Zaprašte hladkou moukou, chvilku míchejte a pak zalejte rajčaty z konzervy (mamka doporučuje loupaná rajčata z italského týdne v Lidlu:). Zalijte vývarem, osolte a za občasného míchání nechte 5 minut povařit. Přepasírujte přes jemné síto. Nakonec do polévky přidejte červenou čočku a povařte dalších cca 10 minut. Dochuťte solí, cukrem a octem a podávejte s čerstvou bazalkou.
ŽIVINY (1 porce):
229 kcal
protein 11,7g
sacharidy 35,7g
tuky 3,6g
Žádné komentáře
Okomentovat