čtvrtek 4. června 2020

Tomatová polévka

vegan recepty

Recept na tuto báječnou tomatovou polévku mám od maminky. Takže jistě chápete, že je prostě nejlepší :) Skvěle se hodí do letních dní a můžete ji osvěžit troškou bazalkového pesta.

SUROVINY (2 porce):
1 cibule (60g)
zeleninový vývar
2 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce hladké mouky
cukr, sůl, ocet
řepkový olej

Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přihoďte bobkový list, nové koření, pepř a tymián a nechte na oleji rozvonět. Zaprašte hladkou moukou, chvilku míchejte a pak zalejte rajčaty z konzervy (mamka doporučuje loupaná rajčata z italského týdne v Lidlu:). Zalijte vývarem, osolte a za občasného míchání nechte 5 minut povařit. Přepasírujte přes jemné síto. Nakonec do polévky přidejte červenou čočku a povařte dalších cca 10 minut. Dochuťte solí, cukrem a octem a podávejte s čerstvou bazalkou.

ŽIVINY (1 porce):
229 kcal
protein 11,7g
sacharidy 35,7g
tuky 3,6g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co