neděle 5. července 2020

Rýžová voda pro husté vlasy

DIY kosmetika
Spousta z nás touží po krásných a zdravých vlasech a často se necháme zlákat nejedním reklamním trikem a koupíme si drahý přípravek na péči o vlasy. Rýžovou vodu vykouzlíte doma v podstatě zadarmo & její účinky jsou úžasné.

 Rýžovou vodu k posílení vlasů používali už v Japonsku už za starověkého období Heian. Dvorní dámy byly známé krásnými vlasy, které byly často dlouhé až na zem. A jejich tajemství byla právě rýžová voda.

Vědci fascinováni touto skutečností zjišťovali, jestli voda z rýže může opravdu posílit vlasy. Zjistili, že Inositol, složka obsažená v rýžové vodě je schopna proniknout poškozenými vlasy a opravit je zevnitř ven. Chrání dokonce vlasy před budoucím poškozením.

Všechny benefity rýžové vody:
- podporuje růst vlasů -
- pečuje o poškozené vlasy -
- zvyšuje lesk & objem vlasů -
- udržuje zdravou pokožku hlavy -
- pomáhá stahovat póry na obličeji -
- minimalizuje akné -

DIY kosmetika

Jak na to:
- - Neuvařenou rýži (já používám červenou, nebo hnědou) důkladně opláchněte a poté namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slejte do připravené sklenice a spotřebujte. Tato metoda rýžové vody se doporučuje pouze pro vnější použití. - -

Použití:
-- Pro krásné vlasy rýžovou vodu používejte po umytí vlasů. Naneste ji od kořínků ke konečkům a důkladně promasírujte pokožku hlavy.--
-- Pro menší póry & sníženou tvorbu akné vodu naneste na kosmetický tampon a naneste na obličej před aplikací krému. --

Mě se vlasy i pleť po rýžové vodě hodně zlepšily a jsem moc spokojená 🖤


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co