středa 13. ledna 2021

Kari se sladkými bramborami

vegan recepty

Zima a kari jdou prostě dohromady. I proto ho v chladných měsících varim mnohem častěji než kdy jindy. A tohle ze sladkých brambor jsem si obzvlášť oblíbila. Batáty v kari totiž dokážou prohrát více, než jakákoliv jiná zelenina. Vyzkoušejte ho a uvidíte :)

Ingredience (3 porce):
1 cibule (80g)
1 batát (370g)
2 hrsti špenátu (6 mražených kousků)
100g sterilované cizrny
200g rýže
zeleninový vývar
hrst nasekaných arašídů
řepkový olej, sůl
šťáva z 1/4 limety

Rýži dejte vařit podle návodu (ideálně v rýžovaru, lepší vynález neznám :). Cibuli rozkrájejte nadrobno a batáty na kostičky. Ve středně velkém hrnci rozpalte 1 lžíci řepkového oleje a zarestujte cibuli. Přidejte batát společně se dvěmi lžícemi červeného kari a ještě chvilku restujte. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a nechte povařit 15 minut. Přidejte špenát, cizrnu & kokosové mléko, přiveďte k varu a povařte další 2 minuty. Dochuťte limetkou. Podávejte posypané nasekanými arašídami a koriandrem, pokud máte rádi.

ŽIVINY (1 porce):
712 kcal
protein 17,86g
sacharidy 106,1g
tuky 25,15g


1 komentář:

  1. Myslím, že väčšina ľudí v lete vyhľadáva ľahšie recepty a v zime sa viac prikláňa k teplým, hustým a sýtym; a toto kari vyzerá na takéto chladné počasie ako stvorené! Batáty som v kari ešte neskúšala, ale znie to fajn 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MUST-WATCH DOCUMENTARIES ON FAST FASHION PART 01"

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co