středa 4. listopadu 2020

Quinoa s pečenou dýní a cizrnou

 Quinoa s pečenou dýní a cizrnou

Quinoa má výjimečné nutriční vlastnosti. Obsahuje kvalitní bílkoviny, mnoho vitamínů a minerálů. Je bezlepková a její příprava není vůbec náročná. Pokud máte rádi dýni, tento podzimní salát si zamilujete. Je lehký na večeři a skvělý do krabičky do práce, chutná totiž i studený. 

SUROVINY (3 porce):
1 menší dýně Hokkaido (750g)
200g uvařené cizrny (může být i z plechovky)
150g quinoy
50g kešu oříšků
olivový olej
sůl, pepř
bylinky k servírování

Dresink
60ml olivového oleje
2 lžíce UME octa
1 lžíce javorového sirupu
1 lžíce jablečného octa

Troubu rozehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem, osolte, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Abyste quinou zbavili hořkosti, propláchněte ji nejprve vroucí vodou, kterou pak slijete. V nové vodě ji vařte 15 minut na mírném ohni, v poměru 2,5 dílů vody na 1 díl quinoy. Potom ji můžete nechat pár minut pod pokličkou dojít, dokud se nevstřebá veškerá tekutina. Kešu oříšky opražte na sucho v pánvi. Ingredience na dresink dobře promíchejte. Ve větší míse promíchejte upečenou dýni s cizrnou, quinoou a dresinkem. Salát podávejte posypaný bylinkami a kešu oříšky.


ŽIVINY (1 porce):
573,5 kcal
protein 19,32g
sacharidy 71,8g
tuky 25,5g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co