neděle 14. února 2021

Podcasty s vegan tematikou

podcasty s vegan tematikou

 

Podcasty poslední roky frčí. A není se čemu divit. Můžete si je pustit absolutně kdekoliv a věnovat se u poslechu i jiným činnostem. Já je ráda poslouchám během procházek, když kreslím, u jídla, nebo když relaxuju ve vaně. Já mám nejraději podcasty o minimalismu, etickém způsobu života & veganství.


A protože jsou podcasty plné pozitivní motivace, která je v dnešní složité době opravdu důležitá, ráda bych se s vámi podělila o podcasty, které poslouchám nejraději.


podcasty s vegan tematikou

Podcast Narovinu od České veganské společnosti poslouchám od jeho spuštění. Je plný zajímavých rozhovorů a informací o tom, jak se správně stravovat, na co nezapomínat a dalších velmi užitečných tipů. Velmi přínosná mi přišla epizoda o tucích & pak o bílkovinách. Je velmi zajímavé slyšet tyto informace rozebrané lékaři.


Podcasty s veganskou tematikou

Podcast Zvířata nejíme byl spuštěn relativně nedávno a tak má zatím jen pár epizod. Ale i tak netrpělivě očekávám každou epizodu, protože Michaela a Lukáš Vincourovi jsou úžasní lidé, kteří trpělivě a citlivě upozorňují na utrpení zvířat. V úvodním díle se dozvíte i o tom, jak vznikala kniha Nesvoboda, která by podle mě měla být povinnou četbou ve školách.


Podcasty s veganskou tematikou

Na podcast lesní stezkou jsem narazila relativně nedávno, ale hned jsem si ho oblíbila. Alexandra se věnuje tématům jako relaxace, aromaterapie, přírodní kosmetika a drobné rituály, které vám zpříjemní den. Podcasty jsou hrozně příjemně laděné, velmi odpočinkově a plné zajímavých informací. Velmi mne bavila epizoda o bylinkách a o kvašení.


podcasty s vegan tematikou

Minimalist vegan je můj úplně nejoblíbenější podcast, u kterého se řada často vracím i ke starším epizodám. Michael & Maša mají oba hrozně příjemný hlas a podcast vedou formou rozhovoru. Dotýkají se velmi zajímavých témat, která se točí okolo minimalismu a veganství, občas i velmi osobních, ale zároveň inspirujících. Pokud se pustíte do poslechu, určitě doporučuji epizodu která je o tom, co je přivedlo k veganství, a tu, která se zaobírá dáváním dárků jako minimalista.


podcasty s vegan tematikou

Podcast Food for thought se věnuje všem aspektům zdravého rostlinného stravování, zero waste a právům zvířat. Velmi zajímavá je epizoda o tom, jestli jedení masa dělá skutečného muže a epizoda o stříhání ovcí. Ta je doslova dech beroucí.


podcasty s vegan tematikou

Live planted je o veganském životním stylu. Najdete tady zajímavé epizody o recyklaci, zero waste a přírodní kosmetice. Velmi mě zaujala epizoda, kde Allysa přizvala Erin Sisson (odbornice na diabetes) a diskutují o celé psychologii konzumace masa. Pak také epizoda, kde rozebírá krmení domácích mazlíčků rostlinou stravou a obecných urážkách hospodářských zvířat.


Jaké podcasty posloucháte vy? Podělte se s námi v komentářích.

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co