středa 24. března 2021

Vegan Velikonoční nádivka

 vegan velikonoce

Velikonoční nádivka je jídlo, které k velikonocům neodmyslitelně patří. Pokud máte možnost, je ideální petržel v receptu zaměnit za čerstvé kopřivy. Nádivka pak dostane úplně nový rozměr. 

SUROVINY (4 porce):
4 rohlíky
1 cibule 70g
1 balení hladkolisté petržele (40g)
220 ml rostlinného mléka
1,5 lžíce hrašky
1 lžíce pochoutkového droždí
lněné vajíčko
špetka muškátového květu
sůl, pepř

Začněte tím, že rohlíky nakrájíte na menší kostičky, rozložíte na plech a necháte je v troubě prosušit (cca 10 min na 150°C). Pak si připravte lněné vejce - 1 polévková lžíce drcených lněných semínek s 3-4 lžícemi vody - nechte odstát 5-10 minut. Cibulku nakrájejte nadrobno a osmahněte lehce do hněda.

Troubu předehřejte na 180°C. Ve větší míse promíchejte rohlíky, cibulku, nasekanou petržel (případně kopřivy), velkou špetku soli a pepře a muškátový květ. Ve větší sklenici si smíchejte 220ml mléka, 1,5 lžíce hrašky, 1 lžíci pochoutkového droždí a lněné vejce. Tuto směs nalijte na rohlíky a dobře promíchejte. Hotovou směs dáme péct na cca 25 minut. Nádivku můžete podávat samostatně, nebo třeba s pečeným tofu. 

ŽIVINY (1 porce):
171 kcal
protein 6g
sacharidy 26g
tuky 4g
vláknina 2g



1 komentář:

  1. Hah, o tomto jedle počujem prvýkrát, na Slovensku, respektíve aspoň na východe, nič takéto nemáme 😅 Ale vyzerá to zaujímavo a chutne!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Veganské muffiny — 5 receptů s ovocem

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co