sobota 11. září 2021

Pomazánka z pečených paprik

vegan pomazánka

 

Inspiraci na tuto pomazánku jsem načerpala v Kafe, víno, kokino v Pardubicích. Byla jsem příjemně překvapená, když jsem na meníčku našla pomazánku z pečených paprik s avokádem. A když jsem jí ochutnala, byla jsem absolutně nadšená. Tak jsem ji samozřejmě musela vyzkoušet :) Chutná skvěle jak s avokádem, tak i rukolou a klíčky. 


INGREDIENCE:
(3 poctivé porce)
3 červené papriky (460g)
pomazánka z tofu (100g)
(koupíte v ALBERTu)
sůl, pepř

Troubu si předehřejte na 200 °C. Papriky nakrájejte na větší kousky, pokapejte olejem a dejte péct na cca 30 minut, nebojte se nechat je trochu připálit. Upečené papriky dejte do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte je alespoň na 10 minut zapařit. Sloupněte z nich slupku a hoďte je do mixéru. Přidejte pomazánku z tofu, semínka, lahůdkové droždí a pomixujte. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

vegan pomazánka

ŽIVINY (1 porce):
237 kcal
protein 17g
sacharidy 14g
tuky 12g
vláknina 7g

vegan pomazánka


2 komentáře:

  1. Občas zvyknem robiť omáčku z pečených paprík k cestovinám a veľmi mi chutí 🥰 Určite skúsim aj túto pomazánku, vyzerá skvelo!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Ako na minimalizmus — správna organizácia

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je skvělý nápad, to musím vyzkoušet. Máš recept někde na blogu nebo na insta?

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co