úterý 2. března 2021

Kukuřičná polévka s kari

 vegan polévka

Pokud máte rádi pálivé, tuhle kukuřičnou polévku si zamilujete. Ještě průběhu října stále seženete kukuřičné klasy na farmářských trzích. Možná je trošku pracnější klasy zbavit zrníček než je uvaříte, ale o to víc vám bude polévka chutnat. Po "kukuřičné" sezóně ji můžete vařit z mražené nebo sterilované kukuřice.

INGREDIENCE (4 porce)
1 menší cibule (120g)
1 stroužek česneku (10g)
2 kukuřičné klasy (370g vyloupané kukuřice)
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička kurkumy
100ml kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
1 lžíce javorového sirupu
sůl, řepkový olej

Začněte tím, že si vyloupete klasy a nakrájíte cibuli s česnekem na jemno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, orestujte cibuli a pak přihoďte česnek a nechte rozvonět. Přidejte kukuřici s kari pastou a ještě chvilku restujte. Přidejte kurkumu, zeleninový vývar, kokosové mléko, sirup a sůl a nechte povařit cca 15 min. Rozmixujte a dochuťte. Podávejte s čerstvou chilli papričkou (případně paprikou) a sezamovými semínky. 

ŽIVINY (1 porce):
165 kcal
protein 5g
sacharidy 32g
tuky 5g
vláknina 4g



1 komentář:

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co