Pokud máte rádi pálivé, tuhle kukuřičnou polévku si zamilujete. Ještě průběhu října stále seženete kukuřičné klasy na farmářských trzích. Možná je trošku pracnější klasy zbavit zrníček než je uvaříte, ale o to víc vám bude polévka chutnat. Po "kukuřičné" sezóně ji můžete vařit z mražené nebo sterilované kukuřice.
INGREDIENCE (4 porce)
1 menší cibule (120g)
1 stroužek česneku (10g)
2 kukuřičné klasy (370g vyloupané kukuřice)
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička kurkumy
100ml kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
1 lžíce javorového sirupu
sůl, řepkový olej
Začněte tím, že si vyloupete klasy a nakrájíte cibuli s česnekem na jemno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, orestujte cibuli a pak přihoďte česnek a nechte rozvonět. Přidejte kukuřici s kari pastou a ještě chvilku restujte. Přidejte kurkumu, zeleninový vývar, kokosové mléko, sirup a sůl a nechte povařit cca 15 min. Rozmixujte a dochuťte. Podávejte s čerstvou chilli papričkou (případně paprikou) a sezamovými semínky.
Kukuricu mám veľmi rada, ale kukuričnú polievku som ešte nikdy nejedla, takže budem musieť skúsiť 😅
OdpovědětVymazatSIMPLYBERENICA — INSTAGRAM — NOVÝ ČLÁNOK: Moja pomalá jeseň — plány, ciele a bucket list