pondělí 18. listopadu 2019

Salát s quinou

vegan recepty

Jsem si jistá, že si tenhle salát zamilujete. Jeho čerstvá a osvěžující chuť vás totiž začne bavit hned na první ochutnání. Quinoa je prostě geniální surovina. Ale musím se přiznat, že moje první vaření quinoy podle Elly nedopadlo moc slavně. Jsem totiž tak trochu nepozorný čtenář a nějak jsem přehlédla, že je quinou nutné důkladně propláchnout. Je to opravdu moc moc důležité, tak na to nezapomeňte :)

SUROVINY (1 porce):
40g uvařené quinoy
45g okurky
70g cherry rajčat
30g mrkve na plátky
30g mix trhaných listů (Lidl)

ZÁLIVKA (1 porce):
2 lžíce olivový olej
1 lžíce agávový sirup
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce umeocet
2 lžičky tzatziky koření
2 lžíce vody

Quinou dobře propláchněte a uvařte podle návodu na obalu v lehce osolené vodě. Znovu propláchněte a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte okurky, rajčata na malé kousky. Mrkev naškrábejte škrabkou na plátky. Vše dohromady i s quinou a listy smíchejte. Připravte si zálivku, dobře promíchejte a prolejte připravený salát.


ŽIVINY (1 porce):
409 kcal
protein 3,4g
sacharidy 33,2g
tuky 31,2g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co