neděle 22. března 2020

DIY olejový parfém

cruelty free kosmetika

Toaletních vod s HCS je na českém trhu poměrně velký výběr, ale doteď se mi nepodařilo najít parfém. A protože jsem sama sobě slíbila, že už výrobky bez HCS kupovat nebudu, snažila jsem se najít náhradní řešení. A tak jsem po chvilce googlení narazila na olejové parfémy. Jejich velkou výhodou je především výdrž (oleje se nevypařují tak rychle jako alkohol) a šetrnost ke kůži. Kromě toho, správná kombinace éterických olejů dokáže zvednout náladu ♥️

Pro výrobu budete potřebovat nosný olej (20ml) a esenciální oleje (cca 60 kapek). Rozhodněte se, jaké vůně jsou vám blízké a které budou tvořit jednotlivé části parfému. Parfém se skládá ze základu, srdce a hlavy. Základ jsou tezzsi, spíše dřevité vůně a použijte celkem cca 12-20 kapek. Srdce jsou vůně květinové, ovocné nebo kořeněné a bude jich celkem 25-30 kapek. Hlavou parfémů jsou obvykle bylinkové vůně jako levandule, citronová tráva, šalvěj a citrusové vůně. Použijte 12-15 kapek. 

cruelty free kosmetika

Já jsem svou ideální vůni našla v kombinaci, na kterou vám dám přesný recept níže. Základem je pačuli s vanilkou a je postavena na květových vůních jako konvalinka, magnólie & lípa, doplněná hlavou z mandarinky a pomeranče. Pokud máte rádi svěží, květinové vůně, mohla by se vám kombinace také zalíbit. 

 Jako nosný olej jsem zvolila olej šípkový, který nemá sám o sobě žádnou výraznou vůni a obsahuje protizánětlivé mastné kyseliny a vitamíny A a E, které bojují proti známkám stárnutí.

cruelty free kosmetika

ZÁKLAD
pačuli 10 kapek

SRDCE
jasmín 3 kapky
konvalinka 11 kapek
magnólie 11 kapek
lípa 7 kapek

HLAVA
mandarinka 8 kapek
pomeranč 6 kapek

Postupně nakapejte jednotlivé esenciální oleje do lahvičky, zalejte 20ml šípkového oleje a dobře promíchejte. Doporučuji si část odkapat / odlít do lahvičky s roll-onem. Pokud olejový parfém podle mého návodu vyzkoušíte, dejte mi vědět jak se vám vůně líbí :)



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co