sobota 2. listopadu 2019

Stir fry s fazolema a brokolicí


Někdo by možná řekl že je to takový kočkopes. Takový wanabe čínská kuchyně, ale co tam dělají ty fazole, že jo? Já jsem to tak jednou uvařila z nouze, protože jsem potřebovala dopotřebovat právě ty fazole a zachutnalo mi to. Tak to od té doby vařím pravidelně. Pokud by vás to pohoršovalo, můžete fazole samozřejmě vynechat a udělat jen brokolici s mrkví.

INGREDIENCE (3 porce)
200g tofu
1 střední cibule (70g)
uvařené fazole (60g)
kousek brokolice (130g)
1 větší mrkev (130g)
kousek zázvoru (25g)
1 lžička čerstvě namletého pepře
180 g rýže

Rýži dejte vařit podle návodu na obalu (přiznám se, že já bez rýžovaru už ani ránu:). Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky, zázvor na miniaturní kousky. Tofu nakrájejte na kostičky a obalte v kukuřičném škrobu. Ve woku rozpalte sezamový olej a dobře kostičky tofu orestujte. Přehoďte je do misky a na pánvi rozpalte další kapku sezamového oleje. Začněte restováním cibule, přihoďte mrkev a zázvor a chvilku restujte. Mezitím si připravte omáčku, která je kombinací pepře, tamari a javorového sirupu. Nakonec do pánve přihoďte brokolici, znovu chvilku restujte a zalejte omáčkou. Nakonec přihoďte fazole, prohřejte a zkompletujte na talíři:)

ŽIVINY (1 porce):
239 kcal
protein 10g
sacharidy 43,6g
tuky 2,4g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co