Chuť italského rizota zbožňuju a dopřávám si ji i přesto že se mi stále nedaří vytvořit tu správnou strukturu, tedy krémovou až polo-tekutou konzistenci. Pokud máte nějaký tip, jak strukturu u vegan verze vylepšit, poraďte mi v komentářích :)
SUROVINY (2 porce):
1 šalotka (80g)
200g rýže arborio
1 stroužek česneku
polovina menší brokolice (250g)
1 paprika (60g)
hrst špenátu (20g)
1,5 dcl bílého vína
zeleninový vývar
2 lžíce vegan parmezánu
2 lžíce margarínu
1/2 lžičky tymiánu
olivový olej, sůl, pepř
Šalotku & česnek nakrájejte na drobno. Šalotku zpěňte na olivovém oleji. Po chvilce přidejte i jemně nasekaný česnek a půl lžičky tymiánu. Až bude šalotka orestovaná, přidejte rýži, zarestujte a podlijte vínem. Nechte odpařit alkohol, zalijte vývarem, osolte a opepřete.
Rizoto pravidelně míchejte a dolévejte vývarem. Během vaření kontrolujte jak je rýže vařená. V mezičase si nakrájejte brokolici a a papriku, zarestujte ji, osolte, opepřete, lehce zalejte vývarem a chvilku poduste (cca 5 minut). Až bude rizoto jen krůček od toho, aby bylo správně měkké, vložte zeleninu do rýže, odstavte a nechte pět minut po pokličkou dojít. Nakonec vmíchejte margarín, parmezán a smetanu & můžete podávat.
ŽIVINY (1 porce):
521 kcal
protein 13,7g
sacharidy 92,3g
tuky 12,6g
Žádné komentáře
Okomentovat