středa 25. prosince 2019

Pohankové rizoto s houbami

vegan recepty

Tohle rizoto je pro mě láska na první ochutnání. A to jsem si o pohance nemyslela nic moc dobrého. Vlastně spíš vůbec nic dobrého. Ale jak jsem ochutnala tohle rizoto, okamžitě jsem se zamilovala a zařadila ji do svého jídelníčku.

SUROVINY (4 porce):
1 střední cibule (cca 100g)
2 stroužky česneku (cca 10g)
1 střední petržel (cca 80g)
3 střední mrkve (cca 200g)
hrst sušených hub (cca 10g)
1 uzené tofu (200g)
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř dle chuti

vegan rizoto

POSTUP:

Všechnu zeleninu pokrájejte na kostičky a houby zalejte horkou vodou. Nejprve na propláchnutí na 1 min a pak je zalijte znovu a nechte odležet 10 min. Ve vroucí, lehce osolené vodě uvařte loupanou pohanku doměkka (cca 10 min), viz. návod na obalu.

Mezitím na oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, pak přidejte mrkev a petržel. Po orestování základu přilejte houby i s nálevem, přidejte koření, osolte, opepřete a poduste do změknutí (cca 10 min).

Nakonec smíchejte s uvařenou pohankou & nakrájeným tofu a na talíři posypte vegan parmezánem podle chuti.

ŽIVINY (1 porce):
331 kcal
protein 14,2g
sacharidy 57,8g
tuky 6,6g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co