Na avokádové těstoviny jsem našla inspiraci na webu Dewii. Trochu jsem si je upravila podle svých chutí a okamžitě jsem se zamilovala. Chutnější veganskou pastu jsem zatím neochutnala. Recept si můžete „okořenit“ slunečnicovými semínky, nebo na kostičky nakrájeným tofu.
SUROVINY (4 porce):
1 střední cibule (cca 100g)
balení cherry rajčátek (cca 400g)
2 zralá avokáda (cca 360g)
hrnek čerstvé bazalky (cca 30g)
120 ml mandlového mléka
celé balení špaget (500g)
1 stroužek česneku (cca 10g)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř dle chuti
POSTUP:
Dejte si vařit těstoviny. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte rajčata nakrájená na poloviny, osolte, opepřte a chvilku orestujte (cca 7 min).
Mezitím dejte do mixéru avokáda, bazalku, mandlové mléko, a citronovou štávu. Osolte, opepřte a rozmixujte do hladka.
Do uvařených těstovin vmícháme avokádovou i rajčatovou směs a můžeme podávat. Doporučuju ještě posypat veganským parmezánem :).
ŽIVINY (1 porce):
539 kcal
protein 15,2g
sacharidy 92,1g
tuky 16g
Žádné komentáře
Okomentovat