úterý 14. července 2020

Špagety s rajčaty a avokádem


Na avokádové těstoviny jsem našla inspiraci na webu Dewii. Trochu jsem si je upravila podle svých chutí a okamžitě jsem se zamilovala. Chutnější veganskou pastu jsem zatím neochutnala. Recept si můžete „okořenit“ slunečnicovými semínky, nebo na kostičky nakrájeným tofu. 

SUROVINY (4 porce):

1 střední cibule (cca 100g)
balení cherry rajčátek (cca 400g)
2 zralá avokáda (cca 360g)
hrnek čerstvé bazalky (cca 30g)
celé balení špaget (500g)
1 stroužek česneku (cca 10g)
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř dle chuti

POSTUP:

Dejte si vařit těstoviny. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte rajčata nakrájená na poloviny, osolte, opepřte a chvilku orestujte (cca 7 min).

Mezitím dejte do mixéru avokáda, bazalku, mandlové mléko, a citronovou štávu. Osolte, opepřte a rozmixujte do hladka.

Do uvařených těstovin vmícháme avokádovou i rajčatovou směs a můžeme podávat. Doporučuju ještě posypat veganským parmezánem :).


ŽIVINY (1 porce):
539 kcal
protein 15,2g
sacharidy 92,1g
tuky 16g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co