středa 20. května 2020

Vegan smažený sýr

vegan recepty

Smaženému sýru jsem dlouho nemohla přijít na jméno, ale nakonec jsem mu taky propadla a občas si tuhle prasárničku dopřeju. Výhoda veganské varianty je v tom, že je lehčí a nezůstane vám v břiše ležet jak sýrová cihla. Nejraději ho dělám z cheddar varianty Green Vie, kterou koupíte třeba v Country lifu. 

SUROVINY (2 porce):
veganský sýr Green Vie (250g)
8 brambor (650g)
1 cibule (70g)
kečup
sojanéza
řepkový olej, sůl

Oloupejte a nakrájejte brambory a nechte je vařit v osolené vodě. Mezitím si rozkrájejte sýr, celou kostku rozkrojte úhlopříčným řezem, aby vznikly dva trojúhelníky. Ty pak rozřízněte ještě podélně, aby vám vznikly celkem 4 trojúhelníky :). Připravte si misky na obalování. V jedné rozmíchejte hrašku s vodou (2 polévkové lžíce hrášky + 80 ml vody) a do druhé připravte kukuřičnou strouhanku. Sýr obalte nejprve v hrašce a pak ve strouhance. Buďte pečlivý, ale stačí jednou, veganský sýr neteče tolik jako klasický. Obalené kousky osmažte na rozpáleném oleji cca 2 minuty z každé strany.

Sojanézový dip uděláte ze 4 lžic sojanézy, 1 lžíce kečupu a 1 lžičky srirachi. 

Uvařené brambory slijte, cibuli nakrájejte a zkaramelizujte na pánvi. Já ji nejprve zesklovatím, pak lehce posolím, lehce zaliju javorovým sirupem, zkaramelizuji a nakonec přidám trochu balsamika glazé. Hotovou cibulku společně vsypte do brambor, hnec přiklopte a pořádně s ním zatřeste. Brambory se promíchají a zároveň se částečně rozmačkají. Podávejte posypané pažitkou a malým salátkem.


ŽIVINY (1 porce):
706 kcal
protein 10,6g
sacharidy 88,9g
tuky 35,5g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co