neděle 27. října 2019

Italská cibulačka

vegan recepty

Tahle polévka nikdy neurazí a někdy dokonce zachrání. Suroviny na ní mám doma vždycky, takže je často mojí záchranou po nečekaném večírku. Je to vlastně takový lék :)

SUROVINY (2 porce):
1 menší mrkev (80g)
1 menší petržel (50g)
5 cibulí (290g)
agávový sirup
zeleninový vývar
sůl, pepř, olivový olej

Mrkev a petržel nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlkolečka. Na rozpáleném olivovém oleji osmahněte mrkev s petrželí, pak přidejte cibuli a osmahnete do zhnědnutí. Lehce posolte, zakápněte agávovým sirupem a lehce zkaramelizujte. Zalijte vývarem a povařte cca 15 min. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané veganským parmezánem.

ŽIVINY (1 porce):
125 kcal
protein 2,4g
sacharidy 17,8g
tuky 5,2g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co