středa 6. května 2020

Nekuře na paprice

vegan recepty

Tuhle omáčku prostě miluju. Zkoušela jsem ji s tofu, se sójovým masem, ale nakonec mi nejvíce chutnala se sójovými kousky od Lindy McCartney's. Omáčka se hodí k bramborovým nokům, rýži nebo těstovinám.

SUROVINY (2 porce):
2 cibule (150g)
200g těstovin
zeleninový vývar
2 lžičky papriky
2 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na oleji. Přidejte sójové kousky a osmahněte. Odstavte z ohně, přidejte sladkou papriku a pořádně promíchejte. Vraťte na oheň, zalijte a povařte cca 10 minut. Pak přilijte rostlinou smetanu, povařte dalších 10 minut a dochuťte solí & pepřem.

ŽIVINY (1 porce):
616 kcal
protein 24,5g
sacharidy 89,5g
tuky 16,4g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co