čtvrtek 11. června 2020

Drožďová polévka

vegan recepty

Drožďová polévka mě zaujala na blogu veganotic a od té chvíle co jsem ji vyzkoušela, ji vařím pravidelně. Má plnou a bohatou chuť a dokonale prohřeje během deštivých dní. Zeleninu často obměňují podle toho co mám zrovna doma :)

SUROVINY (3 porce):
2 střední cibule (116g)
1 větší petržel (98g)
2 střední mrkve (213g)
kousek brokolice (100g)
1 čerstvé droždí (42g)
60g uvařených červených fazolí
1 stroužek česneku
zeleninový vývar
sůl, pepř
olivový olej

Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte kostku čerstvého droždí, nechte úplně rozpustit, cibulka by měla začít trochu zlátnout. Přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a ještě chvilku opékejte. Zalejte zeleninovým vývarem, prolistujte česnek, přidejte brokolici, vločky, fazole a vařte do změknutí (cca 15 min).


ŽIVINY (1 porce):
105 kcal
protein 6,8g
sacharidy 16,9g
tuky 1g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co