úterý 12. listopadu 2019

Sendvič s trhaným jackfruitem

vegan recept

Tohle balení Jackfruitu mi leželo na lednici asi půl roku a hrozně dlouho jsem se odhodlávala ho vyzkoušet. Když jsem se ale odhodlala, stálo to za to. Kombinace jackfruitu v grilovacím koření, společně s avokádem a salátem je prostě skvělá.

SUROVINY (4 sendviče):
1 balení jackfruitu (200g)
1 avokádo (180g)
2 hrsti salátu (40g)
1 mrkev (80g)
4 celozrnné housky
1 lžička papriky
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky pepře
2 lžičky hnědého cukru
1/2 lžičky soli
barbeque omáčka
3 lžíce řepkového oleje


Jackfruit dejte do misky, přidejte řepkový olej, papriku, sušený česnek, chilli, pepř, cukr & sůl. Nechte alespoň 10 minut marinovat. Mezitím si připravte salát, avokádo a mrkev na plátky. Jackfruit opečte zprudka na pánvi (cca 3 minuty), zalejte ho trochou barbeque omáčky a vody a poduste dalších 15 min. Pak ho vidličkou natrhejte na kousky. Rozkrojte housky a rozpečte v toastovači. Spodní stranu potřete avokádem, posypte vegan parmezánem a poklaďte jackfruitem. Návrh položte mrkev, salát a přikryjte druhou polovinou housky.

ŽIVINY (1 sendvič):
318 kcal
protein 7,9g
sacharidy 41,7g
tuky 13,7g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co