Míchačky z tofu jsou moje nedělní klasika. Oblíbila jsem si je v kavárně Palmovka, kam chodíme každou neděli s přáteli na brunch. Pak mi Ája doporučila přidat pórek s hráškem a to je ta úplně nejlepší kombinace. Míchaná tofu vajíčka jsou skvělou alternativou pro všechny, kteří nemůžou nebo nechtějí konzumovat klasická slepičí vejce. S proteinovým chlebem a zeleninou jsou naprosto neodolatelná.
SUROVINY (2 porce):
1 balení tofu (180g)
1 lžička kurkumy
špetka mletého římského kmínu
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce olivového oleje
Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na olivovém oleji. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a a vařečkou ho ještě rozmělněte na menší kousky. Přisypte pórek, hrášek a koření a ještě chvilku restujte. Nakonec přidejte sýr, prohřejte ještě asi minutu a odstavte. Podávejte posypané petrželkou.
ŽIVINY (1 porce):
274 kcal
protein 20,7g
sacharidy 17,5g
tuky 12,6g
Žádné komentáře
Okomentovat