neděle 2. února 2020

Jak dosáhnout minimalistického šatníku

minimalisticky satnik

Už nějakou chvilku pracuji na minimalistickém šatníku. Jistě to znáte. Ve skříní tisíc věci, ale... tohle triko mi nesedí, tyhle šaty jsou moc krátké, apod. Tak jsem začala třídit a googlit basic kousky. Něco jsem otočila na vintedu, něco odvezla do Sue Ryder a něco nemilosrdně vyhodila. S minimalistickým šatníkem je to mnohem jednodušší. Mám menší výběr a ještě všechny kousky miluju. 


minimalisticky satnik

 - - Kde začít? - -
Najděte svůj styl a určete základní kousky šatníku a sezonní kapsli. Vytáhněte všechno ze skříně Projděte všechny kousky a zeptejte se samy sebe na následující otázky: 

Je v dobrém stavu? 
Sedí mi?
Měla jsem ho na sobě za poslední rok?
Nosím ho ráda?

- - Sežeňte si nějaké krabice nebo pytle - -
Rozdělte vytřízené oblečení podle stavu na:

Nechat
Vyhodit
Darovat (můžete třeba vyzkoušet psí fashion aukci :)
Prodat (Vinted)

Kousky u kterých si nebudete jistá si dejte bokem a pak je projděte znovu. Koneckonců, je to teprve začátek procesu. Než minimalistického šatníku dosáhnete, proberete skříň ještě několikrát. Ale už po prvním kole budete mít skvělý pocit. 

minimalisticky satnik

A to lepší ještě přijde. Začnete se dívat na kvalitnější kousky a postupně šatník obměňovat. Kupujte si jen to, co vás opravdu baví. Zároveň se dívejte na univerzálnost. Ted pokaždé když nakupuju, přemýšlím, s čím vším lze kousek zkombinovat. 

Co si o minimalistickém šatníku myslíte vy? Potřebuje vaše skříň taky čistku? 


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co