pátek 31. ledna 2020

Udon nudle s pak choi & žampiony

vegan recepty

Tyhle nudle na asijský způsob si zamilujete. Jsou raz dva hotové & kombinace medu a tamari je prostě geniální. Pak choi dodává jídlu mnoho cenných látek, např. vitamíny skupiny B, vitamíny C a K, betakaroten, antioxidanty, z minerálů pak vápník, draslík, železo a hořčík. Má protisklerotické a protinádorové účinky, čistí organismus a pomáhá trávení.

SUROVINY (2 porce):
1 menší pak choi (150g)
5 větších žampionů (120g)
30 ml medu

Houby a pak choi pokrájejte podélně. Udon nudle připravte podle návodu na obalu. Na pánvi smíchejte tamari omáčku a med a přiveďte k varu. Přidejte houby a nechte je cca 10 minut podusit. Přidejte uvařené nudle & pak choi a ještě na 2 minuty prohřejte. Podávejte se sezamem.

ŽIVINY (1 porce ):
301 kcal
protein 11,5g
sacharidy 53g
tuky 5,5g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co