středa 5. února 2020

Koprovka s veganským vejcem

vegan recepty

Tohle jídlo je prostě love or hate. V mým případě rozhodně love. Takže když přišla v pondělí Ája s koprovkou z Forrest bistra, bylo mi jasné, že tuhle verzi s veganským vejcem musím vyzkoušet. Je to samozřejmě na delší vaření, celá příprava mi trvala třeba hodinku a půl. Ale užívala jsem si to. Pomalu krájela i odvažovala a koukala jsem u toho na notebooku na seriál. Takže by se to asi dalo stihnout i rychleji :)

SUROVINY NA KNEDLÍKY (4 porce):

200g krupice
200g polohrubé mouky
1 balení / 3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
200 ml rostlinného mléka (ovesné)
1 vegan rohlík/houska

Smíchejte suché suroviny, pak přilejte vlažné mléko, lehce zamíchejte a přidejte housku. Pořádně propracujte, přikryjte utěrkou a nechte 30 min oddechnout na teplém místě. Z těsta vytvarujte dva knedlíky, přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 min odpočinout. Mezitím si dejte vařit vodu. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut. Po 10 minutách vaření knedlíky obraťte, aby se uvařily stejnoměrně.


Pro tip od babičky: nahraďte 100ml mléka 100ml sodovky.

Knedlíky budou nadýchanější.

SUROVINY NA TOFU VEJCE (4 porce):


2 tofu natural (400g)
1 lžička černé soli
1/2 lžičky kurkumy
1 lžíce řepkového oleje

Tofu rozkrojte na čtyři přibližně stejně velké obdélníky, lžičkou opatrně vydlabejte vnitřek (neprodlabejte se skrz) a lehce zakulaťte okraje. Připravte si dvě misky. V jedné rozmíchejte 1/2 lžičky černé soli s vodou a naložte do ní budoucí "bílky". Nechte je uležet alespoň 20 minut. V druhé rozmačkejte vidličkou vydlabané vnitřky, přidejte 1/2 lžičky černé soli, kurkumu a řepkový olej. Bílky vyjmeme ze slané vody a pečlivě napěchujeme vytvořenými žloudky.


vegan recepty

SUROVINY NA KOPROVKU (4 porce):

2 cibule (170g)
2 střední petržele (190g)
svazek čerstvé koprové natě (40g)
2 lžíce řepkového oleje
sůl/cukr

Cibuli a petržel nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji zesklovaťte cibuli, pak přidejte petržel. Společně restujte cca 10 minut a pak zalijte rostlinným mlékem. Ochuťte octem a solí, přidejte špetku cukru. Nechte ještě chvilku povařit, pak odstavte z plamene a tyčovým mixérem umixujte vše dohladka. Vraťte na plamen a nechte znovu provařit. Koprovou nať mezitím otrhejte ze stonků, opláchněte a nakrájejte najemno. Po uvaření ji vmíchejte do omáčky, ochutnejte, zalijte smetanou a dle potřeby dochuťte.


ŽIVINY (1 porce):
522 kcal
protein 18,4g
sacharidy 102,7g
tuky 5g



1 komentář:

  1. The hold characteristic appealed to most gamblers, making them feel they could sway the percentages of winning to suit with|swimsuit} them. Poker Matic was the primary video poker machine developed by Dale Electronics in 1970. Although it didn’t hit the bottom operating, it got here into fame around 1981, due to Si Redd. You can play 아벤카지노 video poker’s quite a few variations at on-line casino platforms or brick-and-mortar terminals.

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co