středa 26. ledna 2022

Koprovka s veganským vejcem

vegan recepty

Tohle jídlo je prostě love or hate. V mým případě rozhodně love. Takže když přišla v pondělí Ája s koprovkou z Forrest bistra, bylo mi jasné, že tuhle verzi s veganským vejcem musím vyzkoušet. Je to samozřejmě na delší vaření, celá příprava mi trvala třeba hodinku a půl. Ale užívala jsem si to. Pomalu krájela i odvažovala a koukala jsem u toho na notebooku na seriál. Takže by se to asi dalo stihnout i rychleji :)

SUROVINY NA KNEDLÍKY (4 porce):

200g krupice
200g polohrubé mouky
1 balení / 3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
200 ml rostlinného mléka (ovesné)
1 vegan rohlík/houska

Smíchejte suché suroviny, pak přilejte vlažné mléko, lehce zamíchejte a přidejte housku. Pořádně propracujte, přikryjte utěrkou a nechte 30 min oddechnout na teplém místě. Z těsta vytvarujte dva knedlíky, přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 min odpočinout. Mezitím si dejte vařit vodu. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 20 minut. Po 10 minutách vaření knedlíky obraťte, aby se uvařily stejnoměrně.


Pro tip od babičky: nahraďte 100ml mléka 100ml sodovky.

Knedlíky budou nadýchanější.

SUROVINY NA TOFU VEJCE (4 porce):


2 tofu natural (400g)
1 lžička černé soli
1/2 lžičky kurkumy
1 lžíce řepkového oleje

Tofu rozkrojte na čtyři přibližně stejně velké obdélníky, lžičkou opatrně vydlabejte vnitřek (neprodlabejte se skrz) a lehce zakulaťte okraje. Připravte si dvě misky. V jedné rozmíchejte 1/2 lžičky černé soli s vodou a naložte do ní budoucí "bílky". Nechte je uležet alespoň 20 minut. V druhé rozmačkejte vidličkou vydlabané vnitřky, přidejte 1/2 lžičky černé soli, kurkumu a řepkový olej. Bílky vyjmeme ze slané vody a pečlivě napěchujeme vytvořenými žloudky.


vegan recepty

SUROVINY NA KOPROVKU (4 porce):

2 cibule (170g)
2 střední petržele (190g)
svazek čerstvé koprové natě (40g)
2 lžíce řepkového oleje
sůl/cukr

Cibuli a petržel nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji zesklovaťte cibuli, pak přidejte petržel. Společně restujte cca 10 minut a pak zalijte rostlinným mlékem. Ochuťte octem a solí, přidejte špetku cukru. Nechte ještě chvilku povařit, pak odstavte z plamene a tyčovým mixérem umixujte vše dohladka. Vraťte na plamen a nechte znovu provařit. Koprovou nať mezitím otrhejte ze stonků, opláchněte a nakrájejte najemno. Po uvaření ji vmíchejte do omáčky, ochutnejte, zalijte smetanou a dle potřeby dochuťte.


ŽIVINY (1 porce):
522 kcal
protein 18,4g
sacharidy 102,7g
tuky 5g



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co