středa 19. února 2020

Holandský řízek s kaší

vegan recepty

Holanďan je super retro. Měla jsem ho moc ráda jako dítě a nedávno, když jsem hledala nějakou "junk" inspiraci, tak jsem si na něj vzpomněla. Je to celé tak trochu kalorická bomba, ale jednou za čas vás to nezabije :)

INGREDIENCE (2 porce)
6 středních brambor (450g)
2 střední mrkve (140g)
1 menší cibule (30g)
1 stroužek česneku
275g rostlinného masa
(kukuřičná strouhanka)
sůl, pepř
řepkový olej

Brambory & mrkev oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, cheddar nastrouhejte. Rostlinné maso dejte do misky, přidejte špetku soli, pepře, cibuli, česnek & cheddar. Vše důkladně promíchejte a ze směsi uplácejte 4 placky (pokud jste fandové trojobalu, tak je ještě obalte v kukuřičné strouhance). Na pánvi rozpalte olej a placky na mírném ohni důkladně osmažte. Uvařené brambory s mrkví slejte, rozšťouchejte, přidejte rostlinnou smetanu, špetku cukru a sůl podle chuti. Podávejte se salátkem.

ŽIVINY (1 porce):
818 kcal
protein 30,1g
sacharidy 76,9g
tuky 43g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co