sobota 7. prosince 2019

Ořechová másla

 
Ořechová másla můžete vyrobit z nejrůznějších druhů ořechů. Já ho mám nejraději z kešu, lískových oříšků nebo arašíd. Na přípravu je nejdůležitější výkonný mixér, který si s ořechy poradí. Ořechové máslo můžete nechat jen z ořechů, ale klidně experimentujte a přidejte špetku skořice, karob nebo čekankový sirup.

KEŠU MÁSLO

130 g kešu
špetka soli

LÍSKOOŘÍŠKOVÉ MÁSLO

130 g lískových oříšků
špetka soli

ARAŠÍDOVÉ MÁSLO

130 g arašídů
špetka soli

Předehřejte troubu na 180°C, dejte vybrané ořechy na plech a pečte cca 10 minut, než zezlátnou. Nechte je chvilku vychladnout a pak ještě teplé nasypte do mixéru. Mixér spusťte na nižší výkon a nechte ořechy mixovat. Nejprve se změní na ořechovou mouku, ze které se dalším mixováním začne stávat pasta.

Během mixování je často potřeba hmotu setřít a vrátit do středu mixovací nádoby. Buďte trpěliví, oříškové máslo často dává mixérům zabrat. Výsledek ale bude stát za to. Když je hmota kompaktní, zvyšte výkon a mixujte ještě chvilku, aby jste dosáhli opravdu hladké konzistence.


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co