neděle 8. prosince 2019

Jak si zamilovat upršené počasí?

A už jste slyšeli o hygge? Jeho popularita ve světě stoupá a není se čemu divit. Jen si to představte. Sedíte v pohodlném křesílku, zabalení v dece, nohy máte na podložce a čtete si knížku ke které jste se dlouho nedostali. To zní celkem fajn, že? Pokud doma ještě nemáte knihu HYGGE - prostě šťastný způsob života, vřele doporucuju :) Dneska vám prozradím pár hygge triků, které vám pomůžou zrelaxovat se po náročném dni v práci. 

relax
--Myslete na své tělo--
V dnešní uspěchané době je poměrně jednoduché zapomenout na základní potřeby. Lidé jsou ve spěchu, nestíhají jíst, zapomínají pít a prolévají se kávou. Takhle ne. Když se nebudete starat o svou schránku, jak dlouho vám zůstane? Dejte si každé ráno po probuzení sklenici vody na připomenutí a nastartování organismu. Už první den budete mít více energie.

--Čtete před spaním--
Přidejte si příjemný večerní rituál a naučte se každý den alespoň půlhodinku před spaním číst. Vaše tělo se připraví na relaxaci, když mu dáte ten správný signál. Koukání do telefonu, notebooků nebo televize se před spaním nedoporučují.

--Dejte si horkou koupel--
Pokud jste na čtení příliš unavení a nedaří se vám udržet pozornost, dejte si horkou vanu. Ta vaší mysl i tělo krásné zrelaxuje a připraví na spánek. Když přidáte pár svíček a relaxační hudbu, ani nebudete vědět proč jste vlastně byli ve stresu :)

skandinavsky design
--Najděte si chvilku pro sebe--
Uvařte si čaj, zapalte svíčku, zabalte se do deky a dělejte jen to, co se vám chce. Můžete si číst, vyšívat, malovat si nebo třeba brouzdat na pinterestu a hledat inspiraci. Nechte to na aktuální náladě a nic si nevyčítejte. Alespoň 1 hodinu denně!

--Pěstujte svou krásu--
Najděte si pár minut denně na zkrášlující rituál. Chcete hustější vlasy? Pořiďte si rozmarýnové vlasové tonikum od weleda a dopřejte svým vlasům masáž. Chcete se zbavit akné? Vyzkoušejte mýdlo ČIERNA OVCA a pleťový olej AKO VÁNOK od mylo. A tak dále. Každý si určitě najde ten správný rituál:)

--Zastavte se--
Každý večer před spaním si zapište co vás potěšilo, co se vám povedlo, nebo za co jste ve svém životě vděční. Tohle drobné cvičení vám pomůže si každý den uvědomit jak plyne váš vlastní život, místo abyste se srovnávali s ostatními a přemýšleli nad tím co všechno jste nestihli a co se vám nepovedlo.

skandinavsky design
--Proměňte postel na oázu klidu--
Kupte si pořádnou matraci a povlečení, které budete milovat. Přidejte pár polštářků, nějaký pěkný přehoz, stolek, lampičku na čtení. Mužů vám garantovat, že se nebudete moct dočkat okamžiku, kdy ulehněte a začtete se do knihy. 

Tip: Krásné designové kousky pro svou oázu klidu najdete na designoutlet.cz

--Zlepšete svůj spánek--
Určete si hodinu, kdy budete chodit spát A dodržujte danou hodinu I o víkendech. Jak si na vámi zvolený čas tělo navykne, budete se probouzet odpočatější. A být v dnešní zrychlené době odpočatý, to je takový malý zázrak, že?

-- A co vám nesmí tento podzim chybět, aby byl váš byt hygge? --
zimni vecer


Stolek Pavola 890 Kč, Designoutlet.cz | Lampa Dyberg Larsen London 1.970 Kč, Designoutlet.cz | Aloe Vera 99 Kč, IKEA |  Aromalampa Heart&Home 269 Kč, Albi | Vosk do Aromalampy 59 Kč, Albi |  Čaj Plameňák od Sonnentoru 89 Kč, Biokvalita.cz | Povleceni Alvine Kvist 699 Kč, IKEA



photo credit of the cover photo : hyggeanevent.com

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co