středa 18. prosince 2019

Vegan mayo

 

Připravte se na to, že jakmile vyzkoušíte tuto veganskou majonézu, budete ji připravovat velmi často. Její skvělá chuť vás přesvědčí, že není potřeba podporovat utrpení zvířat. Je jednoduchá na výrobu a její lahodnost vám bude připomínat, proč je skvělé volit rostlinné alternativy.

VEGAN MAYO
(3 porce, 150 g)

30 ml aquafaba (nálev z cizrny)
100 ml řepkového oleje
½ lžíce citronové šťávy (7 ml)
1 lžička hořčice (8 g)
½ lžičky soli

Aquafabu, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do mísy a prošlehejte, ať se ingredience spojí. olej lejte tenkým pramínkem do směsi a pomalu zašlehávejte.

Klasickou mayo můžete snadno obměnit a vylepšit.

SRIRACHA MAYO
(3 porce, 176 g)

150 g vegan mayo
3 lžíce srirachi (16 g)
1 menší stroužek česneku (4 g)
½ lžíce citronové šťávy (6 ml)

Česnek propasírujte a promíchejte se všemi ingrediencemi.

VEGAN TATARKA
(3 porce, 250 g)

150 g vegan mayo
1 menší cibule (40 g)
1 střední kyselá okurka (50 g)
1 lžička hořčice (8 g)
špetka soli
špetka pepře

Cibuli a okurku nakrájejte najemno a všechny ingredience smíchejte.




Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co