Připravte se na to, že jakmile vyzkoušíte tuto veganskou majonézu, budete ji připravovat velmi často. Její skvělá chuť vás přesvědčí, že není potřeba podporovat utrpení zvířat. Je jednoduchá na výrobu a její lahodnost vám bude připomínat, proč je skvělé volit rostlinné alternativy.
VEGAN MAYO
(3 porce, 150 g)
30 ml aquafaba (nálev z cizrny)
100 ml řepkového oleje
½ lžíce citronové šťávy (7 ml)
1 lžička hořčice (8 g)
½ lžičky soli
Aquafabu, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do mísy a prošlehejte, ať se ingredience spojí. olej lejte tenkým pramínkem do směsi a pomalu zašlehávejte.
Klasickou mayo můžete snadno obměnit a vylepšit.
SRIRACHA MAYO
(3 porce, 176 g)
150 g vegan mayo
3 lžíce srirachi (16 g)
1 menší stroužek česneku (4 g)
½ lžíce citronové šťávy (6 ml)
(3 porce, 150 g)
30 ml aquafaba (nálev z cizrny)
100 ml řepkového oleje
½ lžíce citronové šťávy (7 ml)
1 lžička hořčice (8 g)
½ lžičky soli
Aquafabu, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do mísy a prošlehejte, ať se ingredience spojí. olej lejte tenkým pramínkem do směsi a pomalu zašlehávejte.
Klasickou mayo můžete snadno obměnit a vylepšit.
SRIRACHA MAYO
(3 porce, 176 g)
150 g vegan mayo
3 lžíce srirachi (16 g)
1 menší stroužek česneku (4 g)
½ lžíce citronové šťávy (6 ml)
Česnek propasírujte a promíchejte se všemi ingrediencemi.
VEGAN TATARKA
(3 porce, 250 g)
150 g vegan mayo
1 menší cibule (40 g)
1 střední kyselá okurka (50 g)
1 lžička hořčice (8 g)
VEGAN TATARKA
(3 porce, 250 g)
150 g vegan mayo
1 menší cibule (40 g)
1 střední kyselá okurka (50 g)
1 lžička hořčice (8 g)
špetka soli
špetka pepře
Cibuli a okurku nakrájejte najemno a všechny ingredience smíchejte.
špetka pepře
Cibuli a okurku nakrájejte najemno a všechny ingredience smíchejte.
Žádné komentáře
Okomentovat