středa 4. prosince 2019

Mini vegan pizza

vegan recepty

Pizzu miluju. A protože ani v restauracích, ani v obchodech na vegan pizzu často nenarazíte, bylo jasné, že se ji musím naučit dělat doma. Vyzkoušela jsem pár receptů z pinterestu, kupované těsto (to už nikdy!) a nakonec mě zachránil recept od Lindy z blogu acotedajis.cz. Křupavé a nadýchané okraje jsou totiž přesně to, co od pizzy očekávám 🖤

INGREDIENCE NA TĚSTO (6 mini pizz)
300g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
10g čerstvého droždí
180ml vlažné vody
polohrubá mouka na vál

Droždí rozmíchejte ve vodě a výslednou směsku postupně zapracujte do mouky se solí a olejem. Hotové těsto uložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme 1-2 hodiny kynout na teplém místě (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

INGREDIENCE NA SUGO (6 mini pizz)
2 stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř

Nasekaný česnek nechte rozvonět na rozpáleném olivovém oleji (nesmí zhnědnout, zhořkl by), přidejte protlak, krájená rajčata, bylinky, sůl a pepř. Omáčku nechte alespoň 15 minut jemné probublat, aby zhoustla. Odstavte a nechte vychladnout.

INGREDIENCE NAVRCH
(měňte podle chuti nebo toho co máte aktuálně doma)
200g tofu
50g černých oliv
strouhaný veganský sýr na posypání
čerstvá bazalka na ozdobu
oregano, pepř, olivový olej

Vykynuté těsto dejte na vál, podsypte polohrubou moukou a rozdělte na 6 stejně velkých dílů. Ty rozválejte na cca půl centimentrů s o něco silnějším okrajem. Na připravený základ rovnoměrně rozetřete sugo, posypte nakrájeným tofu a olivami, opeprte a posypte oreganem. Pečte v troubě na 200°C dozlatova (cca 15-20 min). Před podáváním posypte strouhaným veganským sýrem a ozdobte bazalkou.


vegan recepty

ŽIVINY (1 porce - 3 mini pizzy):
635 kcal 
protein 25g
sacharidy 117,9g
tuky 8,7g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co