neděle 27. září 2020

Moje zero waste koupelna

Moje zero waste koupelna

 I když se to na první pohled nezdá, moderní koupelny produkují velké množství jednorázového odpadu. Jeden z nejlepších způsobů, jak odpad eliminovat, je důkladné zvažování nákupu. Přestaňte utrácet peníze za věci, na které se pak doma jen práší. Podle jednoho průzkumu žena průměrně použije 12 produktů denně. Doma jich ale často míváme mnohem více.

Mě se osvědčilo postupně spotřebovávání produktu co mám & postupné nahrazení cruelty free & zero waste variantou. Je to běh na dlouhou trať, ale každý kousek, který vyměníte udělá velkou radost vám i přírodě. Moje koupelna rozhodně není 100% zero waste, ale postupně se mi daří snižovat počet produktů i zbytečných obalů.

Moje zero waste koupelna

Na odličování používám kokosový olej, který krásně voní & vůbec neštípe do očí. Pleť dočišťují doma vyrobenou čistící pastou v kombinaci s peelingovou houbičkou. Nakonec nanesu mátovou vodu a pleťový olej.

Moje zero waste koupelna

Mám zesvětlované vlasy, které potřebují speciální péči a dlouho jsem nemohla najít zero waste variantu, která by jim vyhovovala. Nakonec jsem dala na doporučení Romči z brněnského obchůdku Přírodno na kokosový šampuk & vlasovou masku VOONO a jsem moc spokojená. Pořád používám Silver masku od Maria Nila, která sice není v bezobalové verzi, ale nějak si to bez něj nedokážu představit. Občas použiju suchý šampon od Lushe, který jsem koupila už asi před rokem, ale myslím že mi ještě tak další dva vydrží. Pak asi zkusím nějaký vyrobit.

Moje zero waste koupelna

Běžný kartáček jsem vyměnila za bambusový, pastu za prášek & ústní vodu jsem začala vyrábět ze sody, soli a filtrované vody. Doma mám pořád klasickou zubní nit, ale až jí spotřebuju, plánuju jí vyměnit za My White Secret, která má znovu použitelný obal.

Moje zero waste koupelna

Sprchové gely jsem vyměnila za tuhá mýdla, deodorant za krémový deodorant Navia. Ten je ve skleněné dózičce, která je znovu použitelná třeba na domácí peeling nebo masku. Plastové vatové tyčinky jsem nahradila bambusovými & balzám na rty si začala vyrábět vlastní. Kromě toho mám doma skoro nekonečnou zásobu Charity pot od Lush, kterým si občas namažu ruce, nebo nohy (je vhodný i jako ošetření po tetování :).

Moje zero waste koupelna


Jaké poklady máte v koupelně vy? Podělíte se o své zero waste tipy v komentářích?

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co