středa 8. dubna 2020

Extra pálivý pečený květák

vegan recepty

Inspiraci na tenhle recept jsem našla na blogu A co teda jíš?. Pečený květák je o dost zdravější než smažený a s bramborovou kaší je doslova k nakousnutí. Já jsem nikdy velký fanda květáku nebyla, ale tenhle recept je opravdu super.

SUROVINY (2 porce):
polovina květáku (300g)
5 brambor (300g)
hrnek rostlinného mléka (100ml)
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř

Květák omyjte, rozdělte na jednotlivé růžičky a vhoďte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povařte jen do polozměknutí, cca 5 minut. Mezitím si oloupejte a nakrájejte brambory dejte je vařit. Ve větší misce si připravte omáčku - smíchejte olej, ocet, rajčatové pyré, utřený česnek a koření. Částečně uvařený květák slejte a nechte okapat. Připravte si plech s pečícím papírem, jednu misku s omáčkou, druhou s moukou a rozehřejte troubu na 180 C. Květákové růžičky jednu po druhé vždy obalte v omáčce a pak v mouce a dejte na připravený plech. Pečte do zlatova (zhruba 30 minut). Slejte brambory, ohřejte ovesné mléko a udělejte bramborovou kaši.Podávejte posypané petrželkou.

ŽIVINY (1 porce):
271 kcal
protein 7,8g
sacharidy 37,5g
tuky 11,1g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co