středa 25. března 2020

Polévka s pak choi

vegan recepty

Pak choi je bohaté na selen, vitamin C, vitamin E a beta­karoten. A v této polévce s asijským nádechem si ho zamilujete. Ať už jedete jarní detox, nebo už rýsujete do plavek, pak choi vaši snahu ochotně podpoří.

SUROVINY (2 porce):
100g tofu
kousek zázvoru (15g)
1 menší cibule (60g)
3 žampiony (80g)
menší pak choi (80g)
2 stroužky česneku
1 lžička sriracha
1 lžíce miso genmai
2 lžíce tamari
zeleninový vývar
sůl, řepkový olej
jarní cibulka 20g
(černý) sezam 5g

Tofu nakrájejte na kostičky, zázvor na drobné kousky. Společně na pánvi orestujte a dejte stranou do misky. Cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky, pak choi propláchněte nejdřív v horké a pak studené vodě, aby si uchovalo barvu. Listovou část si dejte stranou, nať nakrájejte na proužky. Na rozpáleném oleji zesklovaťte cibuli, přidejte žampiony & proužky natě pak choi a ještě chvilku restujte. Zalejte zeleninovým vývarem, prolisujte česnek, přidejte srirachu, tamari a míso & povařte 5 minut. Přidejte rýžové nudle a povařte dalších 5 minut. Do hotové polévky přidejte listovou část pak choi a podávejte s jarní cibulkou a sezamem.


ŽIVINY (1 porce):
299 kcal
protein 7,2g
sacharidy 25g
tuky 18,4g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co