neděle 6. září 2020

Pár aplikací, které se vám můžou hodit


Ráda bych s vámi sdílela pár aplikací, které ráda používám a každý den mi pomáhají s dostatečným příjmem bílkovin, vyhledávání veganských restaurací nebo třeba kontrolu Éček v potravinách.


Většina z nich je placená, ale nejedná se o žádné závratné částky a appky vám vloženou částku vrátí obrovským přínosem :)




nejlepší aplikace vegan



Ukáže vám všechny veganské restaurace, kavárny a obchody s potravinami v okolí. Je skvělá především na cestování pro vyhledávání ÚŽASNÝCH míst, která jsou veganská, nebo mají rostlinné varianty. Pro Android je k dispozici je placená a bezplatná verze (placena vás zbaví otravných reklam). Pro Apple je app pouze placená. Ale obě verze stojí jednorázově 4$, což prostě není moc, hlavně když budete aplikaci využívat často :)

Whisk
nejlepší aplikace vegan
Tuhle aplikaci prostě miluju. Dá se v ní najít spousta inspirace, ukládat svoje vlastní recepty a tvořit tydenní plány, které aplikace přetvoří na nákupní seznamy. Kromě toho, každý uložený recept má health score a můžete se podívat, jaké živiny a vitaminy z něj získáte.


nejlepší aplikace vegan

LifeSum jsem používala před Whisk a je to skvělá alternativa pro lidi, kteří tolik neplánují, ale chtějí vědět jaký mají příjem a výdej. Na sledování příjmu jídla existuje poměrně dost aplikací, jako kalorické tabulky, chronometr apod. Zkoušela jsem jich několik a LifeSum mi vyhovoval nejvíc. Má nejpříjemnější vizuál, hlídá zároveň i výdej kalorií nebo vodu. Zároveň v ní najdete spoustu inspirace na vaření. Placená verze stojí 1200 Kč na rok, což se může zdát dost, ale když si to rozpočtete do měsíců je to 100 Kč za rok a máte jasnou představu jestli jíte dobré, nebo vám něco chybí. 

nejlepší aplikace vegan

Tahle aplikace vám pomůže rozpoznat, jaká Éčka, materiály a kosmetické přísady jsou vegan. Je bohužel k dispozici pouze pro Apple, ale Android má podobnou aplikaci na rozeznávání Éček - Vegan Additives. Materiály a kosmetické přísady se tam bohužel nedozvíte.

INCI Beauty
nejlepší aplikace vegan

Skvělá apka na rozeznávání složení kosmetických produktů. Všechny produkty opravdu nejsou tak přírodní, jak o sobě tvrdí. Naskenujte si doma pár věcí v koupelně a možná budete překvapené, co objevíte. 

BevVeg
nejlepší aplikace vegan

Stejně jako dokážou překvapit ingredience v kosmetice, pravděpodobně se budete divit, kolik nápojů má živočišné přísady. Například u vína se při během čiření často používá kasein (mléčná bílkovina). Velkým překvapením pro mě bylo, že některé pivovary přidávají do piva želatinu získanou z rybích plovacích měchýřů. Džusy zase často obsahují barvivo z brouka červce lakového (karmín). V této aplikaci najdete informaci o více než 1 milionu nápojů. Vyhledávání přes název může být občas trochu krkolomné, ale většinou najdete co hledáte.

Down Dog
nejlepší aplikace vegan

Na závěr přihodím svoji oblíbenou appku na jógu. Než začnete, důkladně si zvolíte jak chcete cvičit, na co se chcete zaměřit, vyberete hlas instruktora i hudbu, která vám bude vyhovovat. Aplikace stojí měsíčně 10 USD, což je částka, kterou řada investují, protože jógu cvičím obden. Down Dog mi nahrává nekonečné možnosti sestav a nikdy se u cvičení nenudím.  

Jsem napnutá jak struna... Jaké aplikace používáte rádi vy? Dejte mi vědět v komentářích :)

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co