neděle 5. dubna 2020

Vyrobte si doma roušku

diy rouška

Roušky jsou vzhledem k aktuální situaci velkým tématem. Mám velký respekt ke všem mladým designérům jako je Lukáš Macháček nebo Alex Monhart, kteří sedli ke stroji a snaží se udělat maximum pro to, aby každý roušku měl. Stejně tak si vážím lidí jako je moje maminka, která taky šije ve dne v noci a pak nosí roušky na Rouškovník.

I tak je bohužel stále nedostatek a je dobré sdílet, jak roušku vyrobit. Rozhodla jsem se připravit tři jednoduchá DIY videa, která jdou od nejjednodušší varianty kde potřebujete jen nůžky, přes návod s menším šitím až ke střihu na klasickou roušku.Vyberte si ten, který vám nejvíc vyhovuje a pusťte se do toho.

Rouška z trička

Tento návod je opravdu super jednoduchý a zvládne ho úplně každý.


Rouška z ponožky

Tuším, že každý z nás má doma ponožku, která úplně nepasuje do páru (ta pračka ty ponožky snad žere :). Tento návod je taky velmi jednoduchý a zahrnuje minimální šití. A pokud snad steh nebude úplně rovný, v materiálu jako je ponožka se to vcelku ztratí.


Klasická rouška

Tento návod doporučuji všem, kteří mají k dispozici šicí stroj, zkušenosti nejsou potřeba. Já sama jsem předtím na stroji nikdy nešila a zvládla jsem to. Klárka nakreslila střih, Lenka mi to dobře vysvětlila a já to teď můžu sdílet dál. Střih si můžete stáhnout tadyVystřihněte ho a překreslete na karton nebo papír s vyšší gramáží, který bude sloužit jako šablona.

Více ohleduplnosti má smysl i když tyto roušky nejsou žádným speciálním respirátorem, čím více lidí je bude používat tím lépe. Využijme každou možnost kolektivní ochrany. Aneb: "Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mne."



Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co