úterý 15. října 2019

Zelňačka

Vegan recepty

Zelňačka je pro mě jako přístav, do kterého se ráda vracím. A nejen na podzim. Kysané zelí má skvělou chuť, posiluje naši imunitu a je bohaté na vitamín C. Kromě Céčka v něm najdete i železo, hořčík, vápník a zinek. Úplný zázračný lektvar :).

SUROVINY (4 porce):
1 střední cibule (cca 100g)
1 střední petržel (cca 80g)
2 střední mrkve (cca 130g)
3 střední brambory (cca 250g)
hrst susenych hub (cca 10g)
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř & cukr dle chuti

POSTUP: 

Všechnu zeleninu pokrájejte na kostičky a houby zalejte horkou vodou. Nejprve na propláchnutí na 1 min a pak je zalijte znovu a nechte odležet 10 min. Orestujte nasekanou cibuli a pak přidejte mrkev a petržel. Po orestování základu přilejte houby i s nálevem, přidejte zelí, brambory & koření. Zalejte vývarem, osolte, opepřete a poduste do změknutí (cca 30 min). 
Nakonec přidejte na kostičky nakrájené tofu společně se smetanou, přiveďte k varu a povařte 2 minutky.

ŽIVINY (1 porce):
433 kcal
protein 15,6g
sacharidy 33,7g
tuky 27,2g




Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co