středa 14. října 2020

Dušená kapusta s uzeným tofu a brambory

Dušená kapusta s uzeným tofu a brambory

Kapusta obsahuje velké množství vlákniny, která příznivě působí na trávení. Jeji pravidelnou konzumací můžeme dokonce předejít rakovině trávicího traktu. Obsahuje celou řadu vitamínů jako B1, B2, B3, B9 (kyselinu listovou), vitamín C, E, K, dále vápník, hořčík, selen, fosfor, draslík, síru, železo a sodík.

Tento báječný recept mi poradila kamarádka Lenka, která si ho dovezla ze Slovenska. Především během chladných deštivých dní prohřeje a posílí imunitu.

SUROVINY (2 porce):
1 cibule (100g)
1 uzené tofu (200g)
300g kapusty
4 menší brambory (200g)
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička uzené papriky
1 lžíce hrašky
zeleninový vývar
sůl, pepř, řepkový olej

Cibuli nakrájejte najemno, kapustu na proužky, tofu & brambory na kostičky. V hrnci rozpalte cca lžíci řepkového oleji a zesklovatte na něm cibuli. Přidejte kapustu a ještě chvilku restujte. Přidejte brambory, všechno koření a zalejte zeleninovým vývarem - tak aby vše bylo sotva ponořené. Poduste do změknutí brambor a kapusty (cca 15 minut). Hrášku rozmíchejte v cca 1dcl studené vody a přilejte do hrnce. Povařte další 2 minuty a máte hotovo :)

ŽIVINY (1 porce):
307 kcal
protein 17,1g
sacharidy 37,16g
tuky 13,12g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co