čtvrtek 7. ledna 2021

Ramen s tofu & pak choi

vegan recepty

Ramen je jedno z nejpopulárnějších jídel v Japonsku, ale i u nás se těší čím dál tím větší oblibě. Já si ho dopřávám hlavně během chladných zimních dní, kdy krásně prohřeje & zároveň dodá potřebné bílkoviny a vitamíny.

Ingredience (3 porce):
1 malá cibule (35g)
6 stroužky česneku
20g zázvoru (cca 4cm)
1 mrkev (100g)
1 baby pak choi (65g)
20g sušených hub shitake
50g rýžových nudlí
150g tofu
2,5 lžíce miso
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžíce rýžového octa
zeleninový vývar
tamari
sezamový olej
řepkový olej
jarní cibulka k podávání

Shitake zalejte horkou vodou a nechte cca hodinu odstát. Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte nadrobno a osmahněte ve středním hrnci na 1 lžíci řepkového oleje. Přidejte lžičku mísa a ještě jednou zasmahněte. Přidejte 1,5l zeleninového vývaru, 1 lžíci tamari, shitake a 1 lžičku sezamového oleje. Povařte cca 30 minut. Na posledních 5 minut přidejte rýžové nudle a povařte. Mezitím rozehřejte troubu na 180C, mrkev s pak choi nakrájejte na proužky a tofu na kostičky. V menší mističce si připravte směs z 1 lžičky mísa, 1 lžičky javorového sirupu, 1/2 lžičky sezamového oleje, rýžového octa a mrkev, pak choi i tofu ve směsi obalte. Mrkev s tofu rozložte na pečicí papír a dejte péct na cca 20 minut. Na poslední 2 minuty přidejte i pak choi. Do talířů nalejte vývar s nudlemi, přidejte tofu, pak choi a mrkev a zasypte jarní cibulkou.     

ŽIVINY (1 porce):
585 kcal
protein 4,74g
sacharidy 17,9g
tuky 5,13g

1 komentář:

  1. Huby nemám veľmi v láske, ale aj tak vyzerá tento recept veľmi chutne, možno by sa mi huby podarilo niečím nahradiť alebo by som ich vynechala úplne. Ale určite skúsim 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAFacebook PageREAD ABOUT "EASY SWAPS FOR PLASTIC FREE KITCHEN"

    OdpovědětVymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co