středa 29. dubna 2020

Kešu dortíky

vegan recepty

Tyto malé chlazené dortíky udělají radost milovníkům makadamových ořechů a javorového sirupu. Příprava je trochu pracnější, ale žádná velká složitost to není :) Nejdůležitější je myslet dopředu a den předem si namočit kešu.

SUROVINY (9 kousků):
30g datlí medjool (2 datle)
150g den namočených kešu
20ml citrónové šťávy (šťáva z půlky citrónu)

vegan recepty

50g makadamových ořechů, datle a sušený kokos dejte do food procesoru a nechte rozmixovat na těsto, které použijete jako spodní korpus. Připravte si formu na muffiny vč. papírových košíčků. Na spodek namačkejte vytvořené těsto a dejte do mrazáku. Mezitím propláchněte kešu a dejte je společně s 60ml javorového sirupu, 60ml vody, kokosovým olejem a citronovou šťávu do mixéru. Rozmixujte dohladka a naneste na spodní korpus. Znovu dejte do mrazáku - tentokrát minimálně na 4 hodiny.

Polevu připravíte z 40ml javorového sirupu, oříškového másla a špetky soli. Dejte je společně do kastrůlku a zahřejte je, aby se dobře spojili. Polejte kešu dortíky a ozdobte je zbylými nasekanými makadamy. Hotové dortíky uchovávejte v lednici.


ŽIVINY (1 dortík):
256 kcal
protein 4,8g
sacharidy 19,2g
tuky 19,3g


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co