středa 26. srpna 2020

Penne al forno

vegan testoviny

Recept na tuhle báječnou pastu jsem načerpala ve své oblíbené kavárně a restauraci Palmovka. Když jsem tuhle dobrotu ochutnala, bylo hned jasné, že ji budu muset vyzkoušet doma & podělit se o ní na blogu. A pokud máte rádi jídla, které jsou hotové raz dva, určitě si vegan al forno zamilujete :)

SUROVINY (3 porce):
penne (300g)
balení rajčat 500g
(lze nahradit passatou 300ml)
1 cibule 70g
1 stroužek česneku
100 ml smetany
1 uzené tofu 200g
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky oregana
1 lžička cukru
čerstvá petržel kudrnka k podávání
sůl, pepř, olivový olej

Těstoviny uvařte podle návodu. Nakrájejte si cibuli, česnek a rajčata nadrobno. Rozehřejte cca 1 lžící olivového oleje, nechte zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek, nechte rozvonět a nakonec vsypte i rajčata. Přidejte 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, bazalku a oregano. Nechte probublat alespoň 5 minut a pak tyčovým mixérem důkladně rozmixujte.

Nakrájejte tofu na drobné kostičky a společně se smetanou ho přidejte do omáčky. Prohřejte dalších 5 minut. Nakonec do omáčky vmíchejte těstoviny a promíchejte. Přidejte pepř podle chuti. Podávejte zasypané cheddarem & petrželkou.

ŽIVINY (1 porce):
567 kcal
protein 19g
sacharidy 91,3g
tuky 14g


2 komentáře:

  1. Hneď si ukladám a čo najskôr vyskúšam! Mám rada recepty, ktoré sú jednoduché a rýchle; a kombinácia cestoviny + rajčata + tofu už sama o sebe znie vynikajúco 😍

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "FEELING UNMOTIVATED"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Absolutne souhlasim a proto italskou kuchyni zboznuju :)

      Vymazat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co