středa 27. května 2020

Jahodové knedlíky

vegan recepty

Jahodové knedlíky jsou prostě láska. Je to úžasné letní jídlo, které mi připomíná dětství. Inspiraci na tuto veganskou verzi jsem našla v časopisu Dobroty od Country life a musím říct že jsou prostě skvělé. Schváleno i nevegany. 

SUROVINY (3 porce):
500g jahod
tofu natural (200g)
95g polohrubé mouky
60ml ovesného nápoje
2 pytlíčky vanilkového cukru
javorový sirup
špetka soli

Jahody omyjte a okrájejte. Dvanáct přibližně stejných si dejte stranou, aby jste je později zabalili do těsta. Mezitím si tofu rozmixujte v mixéru najemno. Dejte ho do misky a promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem. Těsto zpracujte krátce bez zbytečného hnětení. Navlhčenými dlaněmi pak lehce lepkavé těsto odebírejte a zabalte do něj vybrané jahody. Po 6ti kouscích je vložte do vroucí vody a povařte 3 až 5 minut. Omáčku připravíte tak, že zbylé jahody rozmixujete a podle chuti osladíte javorovým sirupem (já dávám 2 lžíce). Knedlíky podávejte zalité omáčkou, s kouskem čerstvé máty nebo bazalky.

ŽIVINY (1 porce - 4 knedlíky):
286 kcal
protein 8,6g
sacharidy 54,1g
tuky 3,6g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co