Jeden ze sýrů, který mi ve vegan stravě hodně chyběl. Pro jeho autentickou chuť je opravdu nutné dodržet poměry v receptu a použít kokosový olej bez chuti. Když jsem ho dělala poprvé, použila jsem klasický a to opravdu nedoporučuji, sýr pak nechutná tak jak má.
SUROVINY (4 porce po 70g):
200g tofu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule
1/2 lžičky sušeného kopru
3 lžičky soli
Všechny suroviny dejte do robota pokud máte (pokud jste jako já, a robota nemáte, můžete po částech v sekáči části tyčového mixéru) a mixujte do jemná. Vzniklou směs dejte do pečící formy a dejte ztuhnout do lednice. Ideálně alespoň na 2 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
Roztopte si troubu na 200 C a dejte sýr péct. Pečte nepřikryté 35 minut. Nechte vychladnout a pak dejte alespoň na další 4 hodiny do lednice.
Sýr je vhodný ke krájení na kostičky i rozdrobení do salátu.
Uchovávejte ho v krabičce v lednici, vydrží až 7 dní.
ŽIVINY (1 porce - 70g):
164 kcal
protein 2,8g
sacharidy 1,6g
tuky 16,4g
Žádné komentáře
Okomentovat