středa 29. června 2022

Rostlinné alternativy sýrů



Vegan feta s bylinkami je rychlá a plná svěžích chutí, ideální do salátů nebo jako předkrm. Pečený tofu sýr zase přináší krémovou konzistenci a bohatou chuť, která skvěle nahradí klasický sýr v sendvičích nebo na pečivu. Oba recepty jsou jednoduché na přípravu a přinesou do vaší kuchyně nový rozměr rostlinného stravování.

TOFU FETA
(2 porce):
180 g tofu natural
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce šťávy z citronu
3 lžíce ume octa
½ lžičky sušeného česneku
½ lžičky oregana

Tofu nakrájejte na kostičky a dejte do sklenice společně s ostatními ingrediencemi. Pořádně promíchejte a nechte uležet minimálně 10 minut. Takto marinované tofu vydrží v lednici 2 dny.


TOFU SÝR
(2 porce):
90 g tofu natural
1 lžička světlého misa (8 g)
12 g lahůdkového droždí
šťáva z ½ citronu (13 ml)
150 ml kokosového mléka
½ lžičky soli
2 lžíce tapiokového škrobu (8 g)
2 lžíce agaru (8 g)
Tofu společně s kokosovým mlékem, misem, šťávou z citrónu a solí rozmixujte dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dosolte. Přidejte škrob, agar a ještě promixujte. Směs vlejte na pánev a prohřejte. Nechte provařit alespoň 2 minuty, ať směs pořádně zhoustne. Pak ji vlejte do formy na sýr vyložené pečícím papírem a nechte zchladnout. Takto připravený sýr vám v lednici vydrží 2 dny.





Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co