středa 13. května 2020

Polévka s cizrnou a špenátem

vegan recepty

Tahle polévka s indickým twistem je prostě super. Poprvé jsem ji ochutnala na večeři u Emánka z Kavárna a restaurace Palmovka a hned jsem si musela říct o recept. Je super jednoduchá, zahřeje během deštivých dní & vaši přátelé si ji zamilují.

SUROVINY (3 porce):
zázvor (15g)
2 stroužky česneku (10g)
1 menší cibule (60g)
2 brambory (240g)
uvařená cizrna (100g)
2 hrsti špenátu (30g)
zeleninový vývar
sůl, řepkový olej

Zázvor, česnek & cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a chvilku restujte zázvor. Přidejte česnek, nechte rozvonět, přidejte cibuli, koření a ještě chvilku restujte. Zalejte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a osolte. Povařte cca 10 minut a přidejte cizrnu a špenát. Povařte dalších 5 minut a máte hotovo :)

ŽIVINY (1 porce):
165 kcal
protein 5,6g
sacharidy 23,2g
tuky 5,5g

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co