neděle 7. června 2020

Boty vyrobené v Česku a na Slovensku

vegan tipy

Když nakupujete od lokálních výrobců, nejen že podpoříte menší československé podniky, ale i ekonomiku vlastní země. Zboží vyrobené tady nemá obří ekologickou stopu jako věci vyrobené v Číně, které se k nám přepravují tisíce kilometrů po moři i po souši. Je to možná větší investice, ale rozhodně se vyplatí. Boty československých firem jsou kvalitní a vydrží vám mnohem déle, než boty z fast fashion řetězců.

Krásné minimalistické tenisky vyrobené z konopí. To lze ekologicky pěstovat i v našich podmínkách, odvádí pot z nohou, v létě ochladí a v zimě zahřeje. Kromě klasických tenisek seženete i slip on nebo espadrilky. Tahle báječná značka má obchůdek v Karlíně & jejich boty jsou opravdu láska. Získali certifikát od PETY a jejich boty jsou 100% veganské.


- KAVE -
Tenisky vyrobené z odpadních či zbytkových materiálů s důrazem na minimální ekologickou stopu. Vyrábějí se ve Zlíně, mimo jiné i z kávového odpadu z místní kavárny. Mají krásné designy a spoustu zajímavých limitek.


Slovenská firma, která už od roku 1998 vyrábí nesmrtelné cvičky. Rada je v létě nosím místo balerín. Jsou prodyšné a když je ušpiním, hodím je do pračky. Kromě cviček u nich najdete i tenisky nebo slip on s folklorním vzorem.

- NOVESTA -
Historie Novesty sahají až do třicátých let minulého století, kdy slavný švec Jan Antonín Baťa otevřel svou novou továrnu v malém městečku uprostřed Slovenska - v Partizánském. Této firmě také nezáleží pouze na designu, ale i na udržitelnosti a proto tenisky vyrábí z přírodního kaučuku, 100% bavlny a lnu.


Boty mladé designérky mají neotřelý design, který si zamilujete. A vaše nohy budou v nebi, protože boty pomáhají tvarovat klenbu. Jsou ručně vyráběné, z revolučních materiálů, jako je primeknit a flyknit.


Klasické české tenisky už oslavily 30 let od svého vzniku. I když to před pár lety vypadalo, že firma zkrachuje, podařilo se jí naštěstí nakonec zachránit. V portfoliu udržují své stálice, ale přicházejí i s novými, velmi nadčasovými kousky.

Zapomněla jsem nějakého skvělého obuvníka, který do seznamu patří? Dejte mi vědět v komentářích:)

photo credits: @bohempia_official @kavefootwear @m.art.is @novesta @sabinarichshoes @prestizky

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co