středa 29. července 2020

Sedmikráskový med

vegan med

Pokud z nějakého důvodu hledáte alternativu klasického včelího medu, nebo jen rádi zkoušíte nové věci, neměl by vám uniknout recept na tento sedmikráskový med. Během sbírání sedmikrásek strávíte příjemný čas v přírodě a med oceníte především při kašli, astmatu nebo také při chronickém zánětu průdušek. 

Na 2 menší sklenice budete potřebovat:
70g sedmikrásek (přibližně 1/3 2,5 litrového sáčku z IKEA)
0,5 l vody
500g krupicového cukru
1/2 citronu

vegan med

Sedmikrásky dobře propláchněte studenou vodou & slijte. Citron omyjte, nakrájejte na plátky a vypeckujte. Květy vložte do misky, přelijte je vařící vodou, přidejte citrón, promíchejte a nechte 24 hodin stát. Druhý den vodu slejte a nechte si je okapat. Mezitím si nakrájejte citron na plátky. Sedmikrásky dejte společně s vodou, cukrem a citronem do hrnce, který nechte odstát 24 hodin.

Druhý den přes plátno vše přeceďte do dalšího hrnce, vmíchejte cukr a dejte vařit na mírný oheň. Svařování bude trvat přibližně hodinu nebo dvě, správnou hustotu můžete vyzkoušet tak, že trochu medu odeberete, dáte na talířek a počkáte jestli ztuhne do správné struktury. Nakonec slejte do vypláchnutých a usušených sklenic a nechte vychladnout.   

Tak přeji příjemný sedmikráskový lov ♥️

vegan med


Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co